kuatkan semangat

after exam td tgk phone ade 3 missed call from my dad n my mom...cepat2 call back...

me : assalammualaiku...nape bu?
ibu : walaikumsalam...dah abis exam ker?
me : dah
ibu : camne?blh jwb?
me : alhamdullilah blh
ibu : ibu nk bg tau ni...tp jangat terkejut
me : pe die bu? (dlm keadaan berdebar)
ibu : Nabil accident
me : Ya Allah! bile?camne die skrg?
ibu : malam tadi...patah kaki...skrg kt hospital
me : jap lagi kakak balik
ibu : hati2..jangan tergesa-gesa

*****************************************

sampai umah jer aku terus kemas2 cikit n call teksi g bukit jalil untuk beli tiket ke Johor

*****************************************

sampai bus stand Batu Pahat ayah n ibu dah tunggu terus g hospital Batu Pahat...

Alhamdullilah syukur sgt tengok keadaan adik aku x parah sangat...patah kaki n luka cikit2...adik aku mengalami kepatahan kt shaft of femur...so sekarang dia on traction sementara nak tunggu operation 1/9/2010...hope cepat sembuhlah yer adik...harap lepas ni insaf la cikit...xyahlah nk bawa motor mcm pelesit...ibu cakap lepas ni xyah bawa motor lagi...bawa kete jer...hahaha...klu aku baik xyah bagi dia kuar umah...duk umah jer...hehehe

InsyaAllah cepat sembuh...awak 2 kan kuat...dah sakit2 n patah kaki pn relax macam xde pape...buat muka selamba jer...hehehe...ibu n ayah xyah datang hospital tengok dia pun xpe...kawan2 dia dh ramai...penuh sekeliling katil...haha...pape pun kuatkan semangat yer adikku...cepat sembuh...dah nak raya ni =)


selama duk BP ni lah 1st time aku g hospital kt Batu Pahat ni

muka selamba dia

nilah traction...di pasang kat tulang tibia untuk tarik balik tulang femur(pada peha) yang patah

masa posting kt wad ortho aku selalu buat dressing dekat patient...tp dressing ni aku xleh buatlah

sengeh2...macam kerang busuk...malulah 2 aku amik gambar depan awek dia

p/s : berhati-hati dijalan raya...raya nak dekat dah ni

8 comments:

aimannajmi said...

semoga cepat sembuh yer.....

Luth Textile said...

adik awk raya kat hospital la ye. sapa jaga?

~iera nazirah~ said...

tq yer kak fiza

~iera nazirah~ said...

luth : xtau lg cmne...insyaAllah klu hr ni jd operation dpt la raya kt umah.

yonna said...

nasib baik adik awk selamat. aihh, macam2 lah kan nak raya ni?

ann said...

moga adik ira cpt sembuh...klu adik aniq yg kna aniq pon risau..huhuhu

~iera nazirah~ said...

tq aniq...mmg risau wlaupun kite dh biase dgn hal2 cmni..but if it happen in fmily...mesti risau

~iera nazirah~ said...

yonna : 2la..alhamdullilah kaki jer patah..klu kene muka abis la x encem dh..huhu