cepat dimasak sedap dimakan

motif gambar sebab malam ni rasa suka kat warna merah

Assalamualaikum & selamat malam semua.

ira baru lepas layan cerekarama tv3. sedih. tapi tak nangis pun. huhu. jam sekarang menunjukkan pukul 12.09pagi. dah hari ahad. selamat berhujung minggu. pagi-pagi ni ni ira nak cerita cikit pasal mi meggi. walaupun ianya buka jenama maggi, but orang still panggil maggi. agaknya kenapa yerkkkkkk? mungkin sebab dari dulu-dulu maggi jer kot yang famous.

kalau ingat balik masa sekolah dulu, time exam yang besar-besar macam UPSR, PMR, SPM ayah, ibu, cikgu selalu pesan kene jaga pemakanan. jangan makan jajan, jangan makan maggi. semua tu tak elok untuk otak. sampaikan setahun tak makan maggi sebab nak exam. huhu

tapi sekarang bila dah duk universiti semua tu dah tak ambil kira. nak exam tulah makanan yang mudah, cepat dan sedap. time-time nak exam ni memang seluruh anggota badanku menjadi malas. nak masak malas, basuh baju malas, bilik lagilah bersepah dengan nota-nota. hahaha. kalau rajin cikit gi lah cafe or kolej beli makanan. baju pula gi hantar dobi. bilik pula nanti lapas examlah baru kemas balik nota-nota. terok betol budak ira ni. isshhhh3

lagi-lagi kalau waktu malam macam ni. nak keluar lagilah malas. so, jalan terbaik adalah petik dapur gas, letak periuk n maukkan air. dan akhir sekali masukkan mi maggi(walaupun buka jenama maggi). 2,3 minit dah ciap. senangkan. nak makan pun sedaplah gak. kalau ira potong lah cili banyak-banyak bagi pedas. oklah. ira nak makan maggi ni. laparlah.

2 comments:

cReativ said...

maggie my favourite 2... sedap di makan ketika lapar

ieranazirah said...

mmg sedap...tp xbaik untuk ksihatan...huhu