.:Krung Thai:. ~nyum3~

siakap krung thai

dinginnya angin malam. mata seakan tetutup dek kekenyangan. hehehe. adoiiiii. ngantoknye mata. membiarkan bebola mata melihat keadaan sekeliling. ngantok gak. tahan!tahan! jap lagi sampai rumah. memaling kearah belakang. hati bersuara " bestnye korang tido, bangunlah wei!aku pun ngantok gak ni". melalui sg.besi perjalan diteruskan ke bandar tun razak, memasuki taman midah & Alhamdullilah destinasi yang ditunggu-tunggu tiba. Berhentilah kederaan ini di hadapan Prisma Perdana Kondo. kaki melangkah malas keluar dari kereta sambil memikirkan perjalan ke tingkat 6 yang harus ditempuhi dengan menaiki lif. Pintu dikuak munuju kamar beradu. bestnye tido~~~

mata terbuka luas menerima panggilah dari ayah. hilang segala kemalasan. bermulalah kesegaran baru & bersedia mengadap lappy buruk untuk menyusun kata-kata didalam new post sebelum di publish. huhuhu

ok lah semua. nak kongsi cikit ni. dah lama nak kongsi tapi baru hari ni tergerak hati. yang ayat-ayat kat atas tu semua merapu. korang tak yah bacalah. tapi kalu dah baca takpelah..huhu

siapa pernah makan dekat D'Lala seafood???
kalau tak pernah tu try la. lokasinya di sekitar kampung baru berhadapan dengan restoran teratak ikan bakar.

nak cerita cikitlah. dari 1st time ira jejakkan kaki kat restoran tu sehingga sekarang dah berkali-kali ke situ ira tak tahu kenapa dalam menu yang di order mesti ada masakan bernama SIAKAP KRUNG THAI. korang pernah makan tak?????rasanya kat malaysia ni ada 1 jer kedai yang ada. iaitu di restoran yang ira sebutkan tadi. masakan ni memang sangat-sangat sedaplah. ianya berasal dari siam. korang semua try la. memang bestlah. apa yang special sangat sampai namanya krung thai korang kene try lah. nanti korang sendiri akan tahu.

sebelum stop typing nak luahkan keseronokkan masa kt cashier td tiba-tiba di sapa KARTINA AZIZ. terkezzzuuuttttttt betol. masa jumpa tu punyalah kalut sebab tak ingat nama dia. tapi sempat gak snap pic. tunjuk kat kawan-kawan. haaaa. tau dah nama dia. sekarang dah ingat dah nama dia. huhuhu. jangan marah yer auntie Kartina.



2 comments:

aimannajmi said...

ececeh....sronok yer dpt jumpr kartina aziz...ehehe..nnt nk try mkn jugaklah....mcm sdp jer...

~iera nazirah~ said...

haha..mmg best pn kkak..bkn best jmpe kartina aziz..tp best sbb org blanje mkn..huhu