.:entry kenangan:naik ambulans:.

hari ni 1st time ira naik ambulans sepanjang 3tahun belajar di pusat perubatan UKM. memang best la. hahaha. perjalanan dari cheras ke muar tak samapai 2jam. laju betul driver tu bawa. yang ira rasa paling best bila siren dibunyikan. semua kenderaan ke tepi. dalam jalan jem yang panjang pun kenderaan berusaha memberi laluan untuk ambulans lalu. pehhhhhh. rasa macam diberi penghormatan lak. selama ni dapt tengok jer bila ambulans lalu sume kenderaan ke tepi. tapi bila dapat rasa sendiri pengalaman menaiki ambulans memang seronok la. hanya yang melauinya boleh merasai keseronokkannya. tapi yang tak bestnye driver tu pasang lagu dandut sepanjang perjalanan pergi dan balik. adoiiiii. memang tak boleh masuk kepala. bila ira tanya takde lagu lain ke dia cakap ade CD ni jer dik. issshhhhh. macam la tak boleh buka radio.

p/s: tak semua orang suka apa yang kita suka

5 comments:

Ya (●*∩_∩*●) said...

haha..drebar tu cuak la tu bawak laju sbb tu pasang dangdut,xnak bg darah gemuruh..hehe..

btw,s duk muar..eira bt ape nek ambulans g muar?jenjalan eh?hehe

~iera kan~ said...

hehehe...

mne ade jln2...transfer pesakit dari PPUKM ke hospitl muar...tp sempat gak g mkn mi bandung muar..huhu

Pembawa_Wacana said...

menerjah kawan gathering alamanda...:)

cik pulau said...

ohh. study ukm gak ea?? yang mane eik tadi masa gath?? eerrrr..

tak sempat nak beramah mesra..
maklumlah..manusia datang lambat gath kan.. hahaha

mynameismy said...

hello ira!!
remember me???
nice to meet u!
dah follow ira!;)