.:kebanyakkan Lelaki Melayu lebih memilih Perempuan Indonesia:.

Nia Ramadhani. awek indonesia yang aku minat gilerrr..cun sioootttt

assalamualaikum semua. ok, semalam enrty ira pasal taste perempuan melayu. hari ni ira nak bagi adil, ira tertaip entry yang bertajuk lelaki melayu suke sangat kat perempuan indonesia.

korang setuju tak dengan tajuk entry ira?kalau tak setuju maaflah. ira tertaip apa yang terlintas dan apa yang ira tahu.

oklah. korang tau tak kenapa ramai lelaki melayu memilih perempuan indonesia sebagai teman wanita atau isteri? lantaak dialah nak pilih indon ker, siam ker, cina ker, india ker, dah tu taste diorang. pedulia apa. watpa nak sibukkan. betol tak?hahaha. sebenarnya banyak juga sebab kenapa lelaki melayu ni lebih memilih wanita indonesia berbanding gadis melayu yang sopan santun dan cantik molek. tak di nafikan hanya segelintir yang memilih perempuan indonesia. tapi mengapakah ia berlaku???
  1. perempuan indonesia lebih setia (errrrmmm.betol ker???)
  2. awek indon ramai yang lawa-lawa (pada hakikatnya gadis melayu lagi cantik)
  3. perempuan melayu hanya memilih yang encem-encem (sangat-sangatlah tak betolkan)
  4. awek indon yang lawa tak kisah laki encem ker tak
  5. lelaki yang tak encem akan merasa dapat bini yang lawa kalau kawin dengan awek indon
  6. girl indon tak jual mahal (abis tu jual tak jual mahal jual ape?)
  7. girl indon lebih berterus terang, lebih friendly & lebih memahami lelaki
  8. awek indon tak educate. so diorang tak memilih yang encem ker, kaya ker, berpendidikan. asalkan diorang ade suami
  9. perempuan indon pandai jaga laki, pandai layan lelaki & pandai masak (ira pun pandai masaklah.huhu)
  10. belanja kawin yang murah (mungkin nilah sebab utamanya kan)
oklah. mungkin tulah sebab-sebabnya. so korang yang lelaki tu. mana yang korang pilih??? MELAYU atau INDONESIA?

tapi kalau dah jodoh takkan lari kemana.

p/s : saya orang melayu. saya sayang bangsa saya.

21 comments:

SyedGraphiX said...

x suka indonn! x sukaa. haha

Pembawa_Wacana said...

Erm....cam mane nak cakap ek... bagi aku indon dan melayu ni serumpun jer... Tiada istilah indonesia dan malaysia pada dulu2...semua bersatu dalam rumpun melayu.... So..aku pilih dua-dua..sebab dua-dua sama.. melayu...:)

~iera nazirah~ said...

syed : haha..sukelah 2

PW : sy kurang setuju

Bro Framestone said...

bro nk pilih iera leh.. iera indon ke jawa

Muhammad hamizan bin yusof said...

asalkan islam dan perempuan..xkesah mane2 pon..huhu

~iera nazirah~ said...

bro : iera melayu asli..tp bukan org asli..haha

~iera nazirah~ said...

hamizan : yer la...mane2 pn boleh :)

Fakhrul1409 said...

skandal ku! hahaha

Miss Bluepinkiey said...

saya perempuan..so,x leh nak jawab nak plih sape...hahahahha

~iera nazirah~ said...

fakhrul : waaa..skandalku juga :)

~iera nazirah~ said...

MB : xpelahh..kite same2 fikirkan

Fakhrul1409 said...

ngeh9x~ hehehehe.. ;)

~iera nazirah~ said...

skandal gedikkkk..wueeekk :)

Fakhrul1409 said...

xpe...jnji aku syg ko :P hahahaha

~iera nazirah~ said...

pape jer la FZ..hehe..aku pn sy ko...haha..dh2 gi tido :)

Fakhrul1409 said...

eleh2...malu2 lak.. :P

~iera nazirah~ said...

yerla malu...iera kn pemalu

Fakhrul1409 said...

malu tapi mahu! ngeh9x ~ :D

~iera nazirah~ said...

xmo..xmo :D

Fakhrul1409 said...

xmo = mahu :D

~iera nazirah~ said...

skandal...cukup..stop :D