.:Puitiskan Diri Anda:.


assalamualaikum semua. ira join segmen "Puitiskan Diri Anda" dari Atiq Salleh. sanagt excited nak join segmen ni. ira ni bukanlah orang seni. nak berpuitis memanglah tak pandai. tapi ira cuba taip jer. kalau salah jagan marah sebab ira dah tertaip.

oklah, ira nak berpuitis jap. hampir 5tahun ia tertulis rapi diatas sehelai kertas yang telah tersimpan rapi didalam sebuah fail yang terletak didalam sebuah laci meja tempat ira menghabiskan masa sehari-hari. haaaa. tu baru cikit ira berpuitis. yang bawah ni yang betol-betol. sila fahamkan ya maksudnya yang mendalam. sadisss

seanggun warna senja menyapa,
bersambur musim yang aku jalani,
bintang penuh harapan yang kuharap,
kini tidak lagi menerangi diri.

ungkapanku untuknya,
mengharap menerangi terang gelapku,
seorang insan yang ku puja,
kini hilang tanpa nota cinta.

senyumannya mengetarkan jiwa,
kini lenyap dengan air mata,
tawa riang dulu meriuhkan,
kini sunyi tinggal kenangan.

bila kau tiada kini,
kau pergi dengan pesanan,
ku usaha hadapi dugaan,
merelakan kepergianmu sepanjang hayat perjalanan.

ira tak taulah ni sajak ker apa. tapi yang pasti ni ungkapan hati ira yang dah lama tersimpan buat seorang insan yang telah pergi buat selamanya. semoga ROHnya aman disana. AMIN

p/s : atiq, ni kira puitis gak ea.

9 comments:

forever love said...

1st thnx join k..

best..mendalam maksd..

takziah k..al fatihah utk beliau

~iera nazirah~ said...

same2 atiq..
waaa..jd yg 1st ker?suke2 :)

tq yer

forever love said...

hehe..tapi kan..kenapa link atiq tue ke profile facebook.? kalo xsilap la

~iera nazirah~ said...

sorry atiq..tersalah...dh betol kn dh.

forever love said...

hehe..xpe2..ingt kn mouse nie yg salah..

~iera nazirah~ said...

xle..iera yg tersalah taip..maaf ira dh tertaip..hehe

Hanim Mahali said...

Tergamam seketika... penuh puitis...

~iera nazirah~ said...

hehehe..tq2 :)

fyna said...

woooooowwww!!~






jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/